Cara Dapatkan Telefon Percuma dengan Celcom

 

Assalamualaikum. Hye semua. 


Haaa. Tajuk menarik tak? Dapat phone percuma tuu. 


Aku sebenarnya dah lama nak buat entry ni tapi belum berkesempatan. Hehe. Korang mesti dah tau lamakan pasal Celcom bagi phone free ni?


Ya. Betul lah phone free. Aku mendapati ramai lagi yang pakai postpaid tapi tak ambil phone. Katanya taknak terikat dengan kontrak, tapi dah 10 tahun setia dengan Celcom postpaid, sayanglah kalau tak ambil phone free. Tak rasa rugi ke? Korang bayar bill tiap-tiap bulan. Kalau darab tolak tambah bahagi, korang dah boleh dapat lima bijik phone free. Haa kan? 


Tapi yang ni untuk postpaid je ya. Kalau korang nak tukar dari prepaid ke postpaid pun, boleh dapat phone free. Pastikan line Celcom kat tempat korang okay tau. Nanti dapat phone, tapi line tak ada. Tak seronoklah.


Kalau korang nak buat nombor baru dan ambil phone free, korang kena pastikan yang korang tak ada blacklist. Boleh mintak tolong dealer-dealer atau pun agent Celcom berdaftar semakkan blacklist account telco korang. Jangan sewenang-wenangnya bagi korang punya ic tau. Hati-hati. 


Sekiranya clear, tak ada blacklist dengan company telco lain (Digi, Umobile, Maxis), korang boleh proceed buat nombor baru. Nombor boleh request ya. Tapi bukan nombor vip (aabb=5566, aaaa=4444). Nombor vip korang kena pakai pelan yang agak tinggilah jugak. Aku sedang menyembang dengan bajet marhaen je ni. Kalau korang tokey besar-besar nak ambik 60 line, boleh email aku ya. Senarai phone free dan pelan korang boleh mintak je ya. Jangan malu-malu. Kalau tak faham, boleh tanya je. Hehe


Selanjutnya, kalau korang memang dah pakai Celcom Postpaid lebih dari dua tahun, atau korang memang takde kontrak langsung (cuba check kat Celcom Life), korang bolehlah mintak senarai phone apa yang Celcom bagi free. Boleh ambil masa study senarai tu sendiri sebab kalau tanya dealer atau agent, mana dorang tahu korang punya background. Entah-entah korang suka selfie nak camera depan cantik, entahkan korang keyboard warrior takut papan kekunci lag (gurau). 


Selepas korang dah decide, ada procedure sikit, proses itu dan ini. Taraaaa, dapat phone free! Kalau luck boek punya, syarikat telepon tu bagi gift. Kalau dapat phone aje pun dah happy dah kan? 





*untuk maklumat lanjut, korang boleh email aku nombor whatsapp/telegram korang untuk aku terangkan dengan lebih detail atau korang boleh cari agent/dealer Celcom yang berdekatan. 

hannaprismvap@gmail.com




Sekian

Terima kasih! haha



Post a Comment

11 Comments

  1. Oh prepaid kena tukar la ye.
    Berminat la sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Cik Nor. Kalau nak phone free, kena tukar ke postpaid dulu. Boleh direct pm Na ya bila-bila.

      Hanna-0169302414,
      ig: hannaprism_celcombiz

      Delete
  2. Replies
    1. Kalau prepaid kena tukar ke postpaid dulu Mamapipie, baru boleh minta phone free + kontrak 2 tahun. Hehe

      Delete
  3. wahh, phone free. celcom ni sama tak dengan umobile?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celcom tak sama dengam Umobile tapi Umobile pun ada buat jugak dapat phone free ni. Hee

      Delete
  4. Eh! tak tau pun..kita ni pengguna postpaid celcom dah more than 25 years..mau 20 hp free dapat tu..hehehehe..
    berminat juga ni..nanti sy pm awak yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah lama tu. Meh meh na tolong mana boleh. Pm je 0169302414

      Delete
  5. Tahu juga sebab abah mohon tahun lepas dapat telefon baru.

    ReplyDelete
  6. Klu nak guna no sedia ada ke celcom boleh ke ...mcane nak dapatkn plan celcom yg dpt phone tu

    ReplyDelete
  7. Saya nak claim phone free, tp saya tak pandai 😆

    ReplyDelete